Održan 20 .jubilarni turnir u odbojci na pijesku

Derventa-Open-2019-2
Jul 09 2019

Odbojkaški klub „Derventa“ bio je proteklog vikenda organizator i domaćin 20.jubilarnog  Turnira u odbojci „Derventa open 2019“.Turnir se kao i prethodnih godina igrao u dvije konkurencije, muškoj i ženskoj. Ovaj turnir u Derventu dovede zavidan broj odbojkaša koji odbojku igraju na svjetskom nivou.To se svakako odnosi i na braću Šormaz  iz Brčkog koji već osmi put učestvuju  na ovom turniru  i četiri godine unazad su ponijeli titulu najboljih.

„Ovdje se osjećam kao domaći jer sam tu osam godina.Rado se odazivam pozivu za učešće jer je ovdje lijepo druženje i druželjubivi ljudi tako da planiramo da dođemo i narednih godina“, rekao Nenad Šormaz.

I Anđelka Radišković iz Doboja ,koja se odbojkom bavi 10 godina, ističe da je ovaj turnir jedan od najjačih i predstavlja kvalifikacije za reprezentaciju BiH dok je Jelena Šakotić iz Dervente izrazila zadovoljstvo organizacijom turnira ali i žaljenje što je ove godine malen broj ženskih ekipa.

Turnir se igrao u okviru prvenstva  BiH u odbojci na pijesku, a nastupilo je 14 muških i 4 ženske ekipe.

Pobjednici u muškoj konkurenciji su Luka i Nenad Šormaž  iz Brčkog , drugo mjesto pripalo je Urošu Stojiloviću i Nikoli Kustudiću iz Beograda dok je treći bio par Marko Milovanović i Amar Brodlić  iz Pelagićeva i Brčkog.

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile Tamara Đapa i Marijana Savić iz Banjaluke , drugo mjesto su zauzele Anđelka Radišković i Milana Božić iz Doboja i Modriče, a treće mjesto pripalo je paru Jelena Šakotić i Maja Živković iz Dervente.

Turnir se nalazi  u kalendaru Odbojkaškog saveza BiH, otvorio ga je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić,a generalni pokrovitelj turnira bio je načelnik opštine Milorad Simić.