Одржан 20.јубиларни Турнир у одбојци на пијеску

Derventa-Open-2019-2
Jul 09 2019

Одбојкашки клуб „Дервента“ био је протеклог викенда организатор и домаћин 20.јубиларног  Турнира у одбојци на пијеску  „Дервента опен 2019“.Турнир се као и претходних година играо у двије конкуренције, мушкој и женској. Овај турнир у Дервенту доведе завидан број одбојкаша који одбојку играју на свјетском нивоу.То се свакако односи и на браћу Шормаз  из Брчког који већ осми пут учествују  на овом турниру  и четири године уназад су понијели титулу најбољих.

„Овдје се осјећам као домаћи јер сам ту осам година.Радо се одазивам позиву за учешће јер је овдје лијепо дружење и дружељубиви људи тако да планирамо да дођемо и наредних година“, рекао Ненад Шормаз.

И Анђелка Радишковић из Добоја ,која се одбојком бави 10 година, истиче да је овај турнир један од најјачих и представља квалификације за репрезентацију БиХ док је Јелена Шакотић из Дервенте изразила задовољство организацијом турнира али и жаљење што је ове године мален број женских екипа.

Турнир се играо у оквиру првенства  БиХ у одбојци на пијеску, а наступило је 14 мушких и 4 женске екипе.

Побједници у мушкој конкуренцији су Лука и Ненад Шормаж  из Брчког , друго мјесто припало је Урошу Стојиловићу и Николи Кустудићу из Београда док је трећи био пар Марко Миловановић и Амар Бродлић  из Пелагићева и Брчког.

У женској конкуренцији најбоље су биле Тамара Ђапа и Маријана Савић из Бањалуке , друго мјесто су заузеле Анђелка Радишковић и Милана Божић из Добоја и Модриче, а треће мјесто припало је пару Јелена Шакотић и Маја Живковић из Дервенте.

Турнир се налази  у календару Одбојкашког савеза БиХ, отворио га је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић,а генерални покровитељ турнира био је начелник општине Милорад Симић.