Nagrade najboljim učenicima

derventa_prijem_1
Jul 16 2020

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić organizovao je juče prijem za vukovce i učenike generacije osnovnih i srednjih škola. Prijem je organizovan  uz poštovanje svih propisanih mjera  zbog pandemije virusa korona.

 Ukupno 22 učenika  je nagrađeno i pohvaljeno za nastavne i vannastavne aktivnosti. Sredstva za nagrade su izdvojena iz budžeta opštine.Nagrade im je uručio načelnik opštine koji im je                                  čestitao dosadašnji uspjeh i poželio sreću u nastavku školovanja.

„Okupili smo ovu generacije mladih  ljudi  koji zaslužuju  svu našu pažnju jer su tokom svog osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja pokazali odlične rezultate.Bilo je tu puno rada,ljubavi ali i pomoći roditelja i profesora. U nastavku školovanja im  želim svu sreću u životu ,da idu ka uspjehu na način kako su i do sada išli, a najbolji način je da svoju Derventu predstave svojim radom ,a naša obaveza je da im sutra obezbijedimo da oni mogu doći ovdje, naći radno mjesto, zasnovati svoju porodicu i biti srećni ljudi“, rekao je načelnik Simić.

Učenik generacije u Srednjoškolskom centru “Mihajlo Pupin” Denis Fejza rekao je da je upisao Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

“Za ovakav uspjeh bilo je puno odricanja, a uz pravilno raspoređivanje vremena sve se može postići. Uspio sam i trenirati i izlaziti u grad. Trenirao sam fudbal osam godina, a kasnije sam prešao u teretanu”, kaže Fejza.

Vanja Merčep je završila Gimnaziju i upisala Medicinski fakultet u Beogradu.

“Hvala načelniku za prijem i nagrade koje nam je uručio, kao i profesorima i direktoru koji su doprinijeli našem uspjehu u školovanju. Od 1.200 na prijemu u Beogradu ja sam bila među prvih 200”, rekla je Merčepova.                                                                                                                                                             Evita Bojkovac je učenik generacije u Osnovnoj školi “19. april” i ona će svoje školovanje nastaviti u Gimnaziji u Derventi.

“Nagrada mi puno znači jer je to potvrda mog sveobuhvatnog dugogodišnjeg truda i rada”, istakla je Bojkovčeva.

Od 22 učenika njih 20 je sa Vukovom diplomom dok je 8 učenika proglašeno za učenike generacije,četiri iz osnovnih škola i četiri iz srednjih od kojih dva učenika iz trogodišnjeg ,a dva iz četvorogodišnjeg stepena obrazovanja.

Iz budžeta opštine za nagrade je ove godine izdvojeno 4.100 KM.

Ove godine među nagrađenim učenicima nije bilo učesnika na opštinskim i republičkim takmičenjima jer ista nisu ni održana zbog pandemije.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik načelnika Siniša Jeftić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić i direktori osnovnih i srednjih škola.