Награђени најбољи ученици

derventa_prijem_1
Jul 16 2020

Начелник општине Дервента Милорад Симић организовао је пријем за вуковце и ученике генерације основних и средњих школа. Пријем је организован уз поштовање свих прописаних мјера због пандемије вируса корона.
Укупно 22 ученика је награђено и похваљено за наставне и ваннаставне активности. Средства за награде су издвојена из буџета општине.Награде им је уручио начелник општине који им је честитао досадашњи успјех и пожелио срећу у наставку школовања.
„Окупили смо ову генерације младих људи који заслужују сву нашу пажњу јер су током свог основног и средњошколског образовања показали одличне резултате.Било је ту пуно рада,љубави али и помоћи родитеља и професора. У наставку школовања им желим сву срећу у животу ,да иду ка успјеху на начин како су и до сада ишли, а најбољи начин је да своју Дервенту представе својим радом ,а наша обавеза је да им сутра обезбиједимо да они могу доћи овдје, наћи радно мјесто, засновати своју породицу и бити срећни људи“, рекао је начелник Симић.
Ученик генерације у Средњошколском центру “Михајло Пупин” Денис Фејза рекао је да је уписао Електротехнички факултет у Београду.
“За овакав успјех било је пуно одрицања, а уз правилно распоређивање времена све се може постићи. Успио сам и тренирати и излазити у град. Тренирао сам фудбал осам година, а касније сам прешао у теретану”, каже Фејза.
Вања Мерчеп је завршила Гимназију и уписала Медицински факултет у Београду.
“Хвала начелнику за пријем и награде које нам је уручио, као и професорима и директору који су допринијели нашем успјеху у школовању. Од 1.200 на пријему у Београду ја сам била међу првих 200”, рекла је Мерчепова. Евита Бојковац је ученик генерације у Основној школи “19. април” и она ће своје школовање наставити у Гимназији у Дервенти.
“Награда ми пуно значи јер је то потврда мог свеобухватног дугогодишњег труда и рада”, истакла је Бојковчева.
Од 22 ученика њих 20 је са Вуковом дипломом док је 8 ученика проглашено за ученике генерације,четири из основних школа и четири из средњих од којих два ученика из трогодишњег ,а два из четворогодишњег степена образовања.
Из буџета општине за награде је ове године издвојено 4.100 КМ.
Ове године међу награђеним ученицима није било учесника на општинским и републичким такмичењима јер иста нису ни одржана због пандемије.
Пријему су присуствовали и замјеник начелника Синиша Јефтић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић и директори основних и средњих школа.