Mladi glumački talenti se predstavili predstavom “Veselo povrće”

veselo povrće,jpg
Jun 09 2021

Sinoć su se mnogobrojnoj derventskoj publici predstavili najmlađi  polaznici Škole glume u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“.Predstavom „Veselo povrće“,koja je odigrana u  „Napretkovom“ domu, poslali su poruku o značaju zdrave ishrane  i za djecu i za odrasle.

Predstava je edukativnog  karaktera i rađena po tekstu Radmile Knežević . Režiju i muziku je uradio  Siniša Tešanović.

„Predstava govori o značaju pravilne i zdrave  ishrane za djecu ali i za odrasle i pokušaju povrća da se izdigne iznad brze hrane i slatkiša u svakodnevnoj ishrani“, rekao je Tešanović i dodao je da planiraju da predstavu izvedu i u Gerontološkom centru, u Derventi te da planiraju i premijerno izvođenje predstave srednjoškolaca i kolažna predstava odraslih.

On je pojasnio da je u planu predstavljanje polaznika ove škole i u drugim gradovima te da vrijedno rade sa ciljem da se osnuje amatersko, a možda i gradsko  pozorište.                                                                    „Sav prihod  prikupljen od  ulaznica sa svih predstava biće iskorišćen za nabavku kostima, šminke, materijala za scenografiju kao i na putovanja od kojih je prvo na redu na festivalu u Doboju krajem mjeseca“, istakao je Tešanović.

Derventskoj publici se predstavilo petnaest mladih glumačkih talenata i to: Milica Đenić, Tamara Živković, Tea Živković, Dušan Žunić, Nikola Žunić, Lara Kojić, Elena Kuzmanović,Laura Kukić, Mihajlo Milosavljević,Nastasja Milosavljević, Aleksandar Predojević, Andrej Predojević, Stefan Stanić ,Slađana Tešić i Srećko Tešić.