Млади глумачки таленти се представили представом „Весело поврће“

veselo povrće,jpg
Jun 09 2021

Синоћ су се многобројној дервентској публици представили најмлађи  полазници Школе глуме у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.Представом „Весело поврће“,која је одиграна у  „Напретковом“ дому, послали су поруку о значају здраве исхране  и за дјецу и за одрасле.

Представа је едукативног  карактера и рађена по тексту Радмиле Кнежевић . Режију и музику је урадио  Синиша Тешановић.

„Представа говори о значају правилне и здраве  исхране за дјецу али и за одрасле и покушају поврћа да се издигне изнад брзе хране и слаткиша у свакодневној исхрани“, рекао је Тешановић и истакао да је представа организована у Напретковом дому с,обзиром да је то  акустичнији простор. Додао је да планирају да представу изведу и у Геронтолошком центру,а планирано је и премијерно извођење представе средњошколаца и колажна представа одраслих.

Он је појаснио да је у плану представљање полазника ове школе и у другим градовима те да вриједно раде са циљем да се оснује аматерско, а можда и градско  позориште.                                          „Сав приход  прикупљен од  улазница са свих представа биће искоришћен за набавку костима, шминку, материјал за сценографију као и на путовања од којих је прво на реду на фестивалу у Добоју крајем мјесеца“, истакао је Тешановић.

Дервентској публици се представило петнаест младих глумачких талената и то: Милица Ђенић, Тамара Живковић, Теа Живковић, Душан Жунић, Никола Жунић, Лара Којић, Елена Кузмановић,Лаура Кукић, Михајло Милосављевић,Настасја Милосављевић, Александар Предојевић, Андреј Предојевић, Стефан Станић ,Слађана Тешић и Срећко Тешић.