Dodijeljena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”za 24 istaknuta privredna i društvena subjekta

Derventa- Priznanje Kapetan Misa Anastasijevic – zajednicki snimak
Jul 10 2019

Načelnik opštine Milorad Simić bio je juče domaćin istaknutim  privrednim  i društvenim subjektima sa područja Posavine i centralnog dijela Republike Srpske ,kojima je na prigodnoj svečanosti  uručeno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“.Priznanje dodjeljuje Agencija „Media Invent“ iz Novog Sada u saradnji sa Privrednim komorama Vojvodine  i Republike Srpske te Univerzitetima u Novom Sadu i Beogradu. Odluku o dodjeli priznanja  donio je žiri kojim je predsjedavo profesor  Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu,a priznanja su se sastojala od Plakete i zlatnika sa likom Kapetana Miše Anastasijevića.

„U Republici Srpskoj priznanja se dodjeljuju od 2016. godine , a u Srbiji mnogo duže. Nagrada nosi ime po čuvenom dobrotvoru, tako da se pri izboru nagrađenih ne gledaju samo poslovni uspeh i stručne sposobnosti nego i društvena odgovornost.Na ovaj način želimo da promovišemo te vrednosti,a i sam Miša Anastasijević ima međunarodnu dimenziju i to je razlog zašto smo mi krenuli dalje u region“rekao je novinarima Pejanović.

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ ranije je uručeno i načelniku Simiću.“Veliko je zadovoljstvo što se ovo dešava u Derventi,a podsjetiću da je delegacija naše opštine imala priliku da bude na 7.Dunavskom  biznis forumu u Novom Sadu  i donese plaketu za najbolju lokalnu zajednicu koja stvara ambijent dobrog poslovnog okruženja .Počašćeni smo plaketom, poveljom i statuom  velikog dobrotvora Kapetana Miše Anastasijevića,što je i velika nagrada i prihvatio sam da budem domaćin ovog današnjeg skupa“,rekao je Simić koji je svim dobitnicima čestitao,uz želju da im i ovo bude lijepa uspomena iz Dervente,a drugima da bude uzor za postizanje još boljih rezultata i promovisanje privrednog ambijenta.

Potpredsjednik privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić je rekao da ovakve nagrade daju podstrek za dalji napredak i poslovanje preduzeća,što dalje utiče na stvaranje povoljnog privrednog ambijenta.

Među nagrađenima su i derventski privredni subjekti : Ivana Stjepanović , vlasnica firme „Bosna uzgaja organsko“ je proglašena za naj ženu u biznisu regiona;  Dušanu  Reljiću , vlasniku  kompanije „Fructa trade” pripalo je priznanje za biznis planove i poslovnu viziju;  „Ribarstvu Marjanović“, vlasnika Staniše Marjanovića za prezentaciju povoljnog poslovnog okruženja Dervente, dok je nagrada za kulturu preduzetničkog stvaralaštva pripala  firmi  „Metalprom NB“, vlasnika Petrislava Ore. Nagrada za projekte u oblasti kulture pripala  Centru za kulturu Derventa i direktoru Jelenku Živkoviću.

U ime svih nagrađenih zahvalila se Ivana Stjepanović. „Iako sam dobila priznanje za naj ženu u biznisu u regionu,ne smatram da sam strašno uspješna jer je naš projekat na početku  i ovo nam je treća godina poslovanja. Osnovala sam projekat mira ,revitalizacije za cijeli region ,vratila se iz Austrije , očistila zarasle njive  i zasadila ljekovito bilje koje izvozimo u EU  u organskoj kvaliteti. Ovo je za mene velika čast ,naročito jer sam uz rame sa ljudima koji imaju zasigurno više profesionalnog i životnog iskustva“,rekla je Stjepanovićeva.

Svečanost dodjele nagrada počela je himnom Republike Srpske koju je izvela pjevačka Etno grupa Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Derventa“, a ceremoniju je uveličao i nastup profesora muzike Milijane Žunić sa pjesmama „Oro“ i „Rijeka bez imena“.