Додијељена признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за 24 истакнута привредна и друштвена субјекта

Derventa- Priznanje Kapetan Misa Anastasijevic – zajednicki snimak
Jul 10 2019

Начелник општине Милорад Симић био је јуче домаћин истакнутим  привредним  и друштвеним субјектима са подручја Посавине и централног дијела Републике Српске ,којима је на пригодној свечаности  уручено признање „Капетан Миша Анастасијевић“.Признање додјељује Агенција „Медиа Инвент“ из Новог Сада у сарадњи са Привредним коморама Војводине  и Републике Српске те Универзитетима у Новом Саду и Београду. Одлуку о додјели признања  донио је жири којим је предсједавао професор  Радован Пејановић са Универзитета у Новом Саду,а признања су се састојала од Плакете и златника са ликом Капетана Мише Анастасијевића.

„У Републици Српској признања се додјељују од 2016. године ,а у Србији много дуже. Награда носи име по чувеном добротвору тако да се при избору награђених не гледају само пословни успех и стручне способности него и друштвена одговорност.На овај начин желимо да промовишемо те вредности,а и сам Миша Анастасијевић има међународну димензију и то је разлог зашто смо ми кренули даље у регион“рекао је новинарима Пејановић.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ је  у априлу у Новом Саду  уручено и начелнику Симићу.“Велико је задовољство што се ово дешава уДервенти,а подсјетићу да је делегација наше општине имала прилику да буде на 7.Дунавском  бизнис форуму  и донесе плакету за најбољу локалну заједницу која ствара амбијент доброг пословног окружења .Почашћени смо плакетом, повељом и статуом  великог добротвора Капетана Мише Анастасијевића,што је и велика награда и прихватио сам да будем домаћин овог данашњег скупа“,рекао је Симић који је свим добитницима честитао ,уз жељу да им и ово буде лијепа успомена из Дервенте,а другима да буде узор за постизање још бољих резултата и промовисање привредног амбијента.

Потпредсједник привредне коморе Републике Српске Михајло Видић је рекао да овакве награде дају подстрек за даљи напредак и пословање предузећа,што даље утиче на стварање повољног привредног амбијента.

Међу награђенима су и дервентски привредни субјекти : Ивана Стјепановић , власница фирме „Босна узгаја органско“ је проглашена за нај жену у бизнису региона;  Душану  Рељићу , власнику  компаније „Фруцта траде“ припало је признање за бизнис планове и пословну визију;  „Рибарству Марјановић“, власника Станише Марјановића за презентацију повољног пословног окружења Дервенте, док је награда за културу предузетничког стваралаштва припала  фирми  „Металпром НБ“, власника Петрислава Оре. Награда за пројекте у области културе припала  Центру за културу Дервента .

У име свих награђених захвалила се Ивана Стјепановић. „Иако сам добила признање за нај жену у бизнису у региону,не сматрам да сам страшно успјешна јер је наш пројекат на почетку  и ово нам је траћа година пословања. Основала сам пројекат мира ,ревитализације за цијели регион ,вратила се из Аустрије , очистила зарасле њиве  и засадила љековито биље које извозимо у ЕУ  у органској квалитети. Ово је за мене велика част ,нарочито јер сам уз раме са људима који имају засигурно више професионалног и животног искуства“,рекла је Стјепановићева.

Свечаност додјеле награда почела је химном Републике Српске коју је извела пјевачка Етно група Српског културно-умјетничког друштва „Дервента“, а церемонију је увеличао и наступ професора музике Милијане Жунић са пјесмама „Оро“ и „Ријека без имена“.