Udruženje gluvih i nagluvih zadovoljno rezultatima rada u protekloj godini

gluvi-i-nagluvi
Nov 06 2019

Udruženje gluvih i nagluvih osoba opštine Derventa održalo je svoju Redovnu godišnju skupštinu  na kojoj su razmatrani izvještaji o radu,finansijski i izvještaj Nadzornog odbora za prošlu godinu te usvojen Plan i Program rada  i finansijski plan za 2019.godinu.

U nizu realizovanih aktivnosti u 2018.godini u Udruženju posebno ističu pomoć koja je pružana članovima koji su imali zdravstvene probleme,smrtne slučajeve ili neke druge životne probleme. Članovi  Udruženja su izrazili zadovoljstvo rezultatima ostvarenim u proteklom periodu i izmirenim obavezama za prošlu godinu.

Sekretar Saveza gluvih Republike Srpske Marina Macanović  je prisutne upoznala sa novim Zakonom o socijalnoj zaštiti , upotrebi znakovnog jezika ,o mogućnostima zapošljavanja kroz projekte kao i o problemima sa kojima se susreću gluva i nagluva lica prilikom traženja posla.

Skupštini je prisustvovao i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti  Slaven Pašalić koji je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom Udruženja sa lokalnom upravom, a članovi Udruženja su uputili posebnu zahvalnost opštini za razumijevanje i  izdvojenu pomoć  za rad i pomoć članovimaUdruženje