Већи број првачића у наредној школској години

prvačići,jpg
May 23 2019

Основне школе на подручју општине приводе крају упис ученика у прве разреде. Упис још није завршен и траје до краја маја  па у школама истичу да тренутни број уписаних сигурно није и коначан. Радује чињеница да ће у школске клупе сјести  40 првачића више у односу на прошлу годину.

У Основној школи  „Никола Тесла“ до сада је уписано 120 првачића што је за 27 више него прошле школске године. Највећи број  ђака ће похађати централну школу,а  у подручну школу  у Великој Сочаници четири ученика,у Лужанима  три  и  Пољу један.

У Основној школи   „19.април“ је такође уписан већи број првачића и у овој школи истичу да очекују да ће тај број бити још већи. „Нашу школу ће у наредној години, према тренутним подацима,похађати 83 ученика. У Агићима имамо пет уписаних  првачића, у Кострешу  и Трстенцима  по четири, и у Мишковцима двоје, а остали ће похађати централну школу“, рекла је Гордана Асентић ,педагог у овој школи.

Директор Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ Жељко  Стјепановић  је потврдио да је упис у ову школу завршен и да је уписано 18 првачића што је шест  више у односу на прошлу годину.

У Основну школу „Тодор Докић“  уписано је 17 првачића.

Настава у школској 2019/2020.години почиње 2.септембра.