Изабрани најбољи спортисти општине у 2018. години

IMG_1791
Jan 03 2019

Никола  Нединић , члан Кошаркашког клуба Дервента, проглашен је за најбољег спортисту општине Дервента у 2018. години. Члан је екипе првака БиХ у баскету те је тренутно 12. баскеташ у БиХ.“Била је велика конкуренција ,а наредни планови су да одиграмо пар јачих турнира, челенђера и мастерса  и да буде среће да заиграмо и на европском првенству идуће године“, рекао је Нединић, у изјави за медије.

У женској конкуренцији за најбољу је проглашена Милица  Карановић која је ове године на 64.избору  „Десет најбољих спортиста  РС“ освојила 5. мјесто.“Најзначајнији резултати су ми прво мјесто на републичком и државном првенству, прво у КУП-у РС,друго у КУП-у БиХ и 5.мјесто на Европском првенству у Варшави до 21.године и  има још низ такмичења  на нашим просторима на којима сам освојила прва мјеста“,истакла је Карановићева.

Награда за најбољи појединачни резултат припала је такође Карановићевој за освојено 5. мјесто на Европском сениорском теквондо првенству.

Најперспективнији  спортиста је Сергеј Теофиловић, члан Теквондо клуба „Дервента“ који је проглашен и за најбољи колектив у 2018.години.

„До имена најбољих дошли смо укрштањем оствареног најбољег резултата, гласовима  25 чланова жирија и гласовима читалаца „Дервентског  листа“. Углавном, као и сваке године до сада ти резултати су негдје усклађени по све три категорије  и они су отприлике јако слични“, истакао је Чедо Вујичић.

„Задовољство је наградити ове младе и успјешне људе“, рекао је начелник општине Милорад Симић додајући како су они најбољи начин промовисали Дервенту. “Све оно што радимо у току године , када је спорт у питању,онда  човјек  има једну сатисфакцију било то финансијски ,било морално,било инфраструктурно.  Имам задовољство истаћи да смо прије који мјесеци мали  прилику овим младим људима ставити на располагање један терен са  вјештачком  подлогом и хоћу да вјерујем да им је то један фантастичан поклон, један вјетар у леђа“, истакао је Симић.

Организатор  избора најбољих спортиста је ЈП  „Дервентски  лист и Радио Дервента“ , а покровитељ  начелник општине.