Za sport i NVO sektor iz gradske kase 740 hiljada KM

Feb 23 2024

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovore u vrijednosti 740.000 KM sa predstavnicima 23 sportska kolektiva i 8 udruženja građana koje će grad finansirati u 2024. godini iz budžeta na osnovu javnog poziva.

Među sportskim klubovima koji i ove godine računaju na podršku grada je Rukometni klub „Derventa“.

“Naš klub je, kao i prošle godine, dobio podršku u iznosu od 60.000 KM za funkcionisanje svih selekcija kluba. U principu to su osnovna sredstva za rad najmlađih kategorija, juniorske selekcije i prvog tima koji se takmiči u Prvoj ligi RS”, rekao je predsjednik Upravnog odbora Slaven Šmulja.

I još jedan prvoligaš, koji je u samom vrhu tabele Klub malog fudbala “Derventa”, dobio je novac iz gradskog budžeta.

“Podrška iz budžeta za ovu godinu iznosi 15.000 maraka, a lani je bila 6.000 i pored toga, imamo 4.000 KM za takmičenje. Zahvalni smo Gradskoj upravi za podršku, a zadovoljni smo i našim rezultatima”, rekao je predsjednik kluba Milan Miljević.

Predsjednica Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba „Sunce“ Tatjana Spasojević istakla je da je ova podrška izuzetno značajna za sva 174 člana udruženja.

“Osim organizovanog dnevnog centra za odrasla lica sa intelektualnim smetnjama, „Sunce“ takođe prevozi sve korisnike dnevnih centara, tako da dobijamo i poseban grant za organizovan prevoz. Riječ je o 53 hiljade maraka”, rekla je Spasojevićeva.

Gradonačelnik Simić je istakao da svi koji su potpisali ugovore predstavljaju grad, okupljaju mlade ljude, ali i ranjive kategorije kao što je Udruženje penzionera i Udruženje „Sunce“.

„Svi predstavnici sportskih kolektiva su jako ozbiljni i odgovorni. Velika je satisfakcija ovim ljudima da iz godine u godinu brinemo o njima i moje je veliko zadovoljstvo što smo danas potpisali ove ugovore i dali im vjetar u leđa“, kazao je gradonačelnik.

Potpisanim ugovorima 500.000 KM se odnosi na finansiranje 23 sportska kolektiva, a za 8 udruženja građana je izdvojeno 240.000 KM.