Gradonačelnik posjetio Mišiće: U Derventi dobri međuljudski odnosi, počinioce kazniti

Oct 19 2023
Gradonačelnik Dervente Milorad Simić najoštrije je osudio napad na šezdeset osmogodišnjeg Marka Mišića iz mjesta Brezici kod Dervente i posjetio danas njegovu suprugu Luciju Mišić.
Simić je izrazio nadu će počinioci odgovarati za ovaj čin.
“Nadam se da će se povrijeđeni Marko Mišić oporaviti. Nažalost dobio je povrede opasne po život, ali vjerujem da će biti dobro. Pozivam pravosudne i policijske organe da ispitaju kompletan slučaj i strogo kazne odgovorne za ovaj napad koji je u pitanje doveo ljudski život”, rekao je Simić, te poručio gospođi Mišić da na podršku grada mogu računati.
Policijski službenici Policijske stanice Derventa identifikovali su dvije osobe koje su napale Mišića, te uhapsili osobu inicijala M.Ć. s područja grada Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je sa još jednim maloljetnikom iz Doboja nanio teške tjelesne povrede Mišiću, saopšteno je ranije iz Policijske uprave Doboj.
Simić je dodao da mir i suživot ne mogu biti dovedeni u pitanje u Derventi.
“Nažalost, dešava se da neko sa strne dođe i pokuša da pošalje drugačiju sliku, ali su uvijek u manjini. Derventa je grad koga krasi visok nivo nacionalne i vjerske tolerancije, što čini osnovu dobrih međuljudskih odnosa. Mi smo lokalna zajednica koja svakome pruža ruku dobrodošlice i u kojoj ima prostora za sve, a posebno mi iz Uprave ne dijelimo ljude ni po jednoj osnovi”, poručio je Simić.
Marka Mišića, koji nalazi se u bolnici u Slavonskom Brodu, posjetio je zamjenik gradonačelnika Dervente Siniša Jeftić.