Усаглашене активности у реализацији пројекта прекограничне сарадње

ABdić 011
Jan 23 2020

Делегација општине Велика Кладуша боравила је у уторак (21.1.) у Дервенти и разговарала са начелником Милорадом Симићем и његовим сарадницима. Био је ово трећи састанак  двије делегације, на којем су усаглашавани  детаљи  учешћа општина у пројекту прекограничне сарадње ,са циљем да се конкурише за средства из ЕУ фондова.

Ради се о пројекту који  се односи на дугорочни развој пољопривредне производње у области воћарства, а носилац  пројекта је општина Велика Кладуша. Пројекат ће бити реализован  у сарадњи са општинама из Србије ,БиХ, Хрватске и Црне  Горе. За координацију активности везаних за реализацију пројекта биће задужена по једна општина у поменутим државама

Разговарано је о условима које општина  Дервента може да понуди у реализацији пројекта те констатовано да општина може да буде поуздан партнер.

Договорено је да се сљедећи  састанак одржи 22.фебруара 2020.године у Великој Кладуши  када би делегација општине Дервента требала да присуствује свечаној сједници поводом прославе Дана општине и годишњице ослобођења Велике Кладуше у НОР-у и том приликом би свим партнерима у пројекту били уручени меморандуми о сарадњи и широј јавности представљен пројекат . Планирано  је да средства за реализацију пројекта  буду обезбијеђена  из  предприступних  фондова Европске уније .