Usaglašene aktivnosti u realizaciji projekta prekogranične saradnje

ABdić 011
Jan 23 2020

Delegacija opštine Velika Kladuša boravila je u utorak (21.1.) u Derventi i razgovarala sa načelnikom Miloradom Simićem i njegovim saradnicima. Bio je ovo treći sastanak  dvije delegacije  na kojem su usaglašavani  detalji  učešća opština u projektu prekogranične saradnje,sa ciljem da se konkuriše za sredstva iz EU fondova.

Radi se o projektu koji  se odnosi na dugoročni razvoj poljoprivredne proizvodnje u oblasti voćarstva, a nosilac  projekta je opština Velika Kladuša. Projekat će biti realizovan  u saradnji sa opštinama iz Srbije ,BiH, Hrvatske i Crne  Gore. Za koordinaciju aktivnosti vezanih za realizaciju projekta biće određena  po jedna opština u pomenutim državama.

Razgovarano je o uslovima koje opština  Derventa može da ponudi u realizaciji projekta te konstatovano da opština može da bude pouzdan partner.

Dogovoreno je da se sljedeći  sastanak održi 22.februara 2020.godine u Velikoj Kladuši  kada bi delegacija opštine Derventa trebala da prisustvuje svečanoj sjednici povodom proslave godišnjice oslobođenja Velike Kladuše u NOR-u i tom prilikom bi svim partnerima u projektu bili uručeni memorandumi o saradnji i široj javnosti predstavljen projekat . Planirano  je da sredstva za realizaciju projekta budu obezbijeđena  iz  predpristupnih  fondova Evropske unije .