Дјеца Дервенте учествују у дјечијем музичком такмичењу „Ритам Европе“

SRBIJA U RITMU EVROPE 6,jpg
Jan 23 2020

Општина Дервента је прихватила учешће у дјечијем музичком такмичењу „Ритам Европе“ (Мала Евровизија),које се одржава уз подршку земаља Шведске, Кипра, Њемачке ,Белгије ,Португалије,Финске, Норвешке, Грчке, Хрватске, Шпаније,Турске, Аустрије ,Данске,Словеније,Француске, Азербејџана,Бугарске ,Италије, Мађарске  ,Словачке,Холандије,Аустралије и Израела и реализује се у већини поменутих земаља те у Србији и Црној Гори,а од ове године и у Републици Српској.
Дјечије музичко такмичење“Ритам Европе“је осмишљено у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу.Циљ догађаја је промоција ,развој ,препознавање и очување младих талената у земљама Европе, промоција интеркултурних односа,толеранције ,родне равноправности ,поштовања људских права,различитости,сарадње и доживотног учења.
Дјеца општина и градова основношколског и средњошколског узраста ће представљати више од 20 земаља Европе, Израел и Аустралију и припремаће се наред 5-6 мјесеци са тимом „Ритма Европе“ који ће долазити 1-2 пута недјељно у општину.Централно такмичење биће одржано у јуну у Источном Сарајеву.
Дјеца која буду одабрана на аудицији, која ће бити одржана 30.01.2020. године у Центру за културу у Дервенти са почетком у 12,00 часова , припремат ће пјесму за наступ у завршном такмичењу на језику земље коју ће им додијелити организација „Ритма Европе“. Планиран је и долазак у посјету општини амбасадора земље коју ће дјеца представљати,а уколико побиједе на такмичењу ,“Ритам Европе“ ће обезбиједити наградно путовање у земљу коју су представљали на такмичењу.Обука за дјецу је бесплатна и родитељи немају никаквих финансијских обавеза.

Бенефит „Ритма Европе“ је свакако процес социјализације и дружење дјеце из наше општине са дјецом из других градова и општина који је јако важан за тај узраст .
Ово ће значити и промоцију општине којом ћемо послати поруку да су дјеца наша будућност. Дервента ће учествовати у такмичењу заједно са још тринаест општина из Републике Српске, а цијели догађај ће бити емитован уживо на РТРС која је и медијски покровитељ овог такмичења.