Donacija Crvenog krsta Centru “Budućnost”; Podrška grada radu Gradske organizacije CK

May 16 2024

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i Gradske organizacije Crvenog krsta Derventa  u okviru Nedjelje Crvenog krsta uručili su danas JU Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” novu postaljinu i pakete hrane.

Donaciju su uručili Generalni sekretar Crvenog krsta Srpske Rajko Lazić i sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta  Radislav Kujundžić.

Lazić je istakao da je Nedjelja Crvenog krsta prilika da se predstave sve aktivnosti koje rade, koju ulogu imaju, ali i da pomognu.

„Crveni krst njeguje principe humanosti i svom radu i fokusu uvijek ima čovjeka. Tako smo danas ovdje u Centru „Budućnost kako bi donirali konzerviranu hranu, posteljinu i odjevne predmete, a sve da pokažemo brigu o organizacijama koje u fokusu imaju brigu o osobama sa posebnim potrebama, a „Budućnost“ je jedna od takvih ustanova“, kazao je Lazić.

Direktor Centra „Budućnost“ Vladan Popović izrazio je zahvalnost na ovoj donaciji, dodajući da imaju kontinuiranu saradnju sa Crvenim krstom od 1996. godine.

“Ova donacija će nam dobro doći. Naša ustanova ima 45 korisnika, a dnevni centar okuplja 23 osobe, dok u radionicama zapošljavaju pet lica sa invaliditetom”, rekao je Popović.

Povodom Nedjelje Crvenog krsta, zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić, upriličili su prijem i održali radni sastanak sa Lazićem i Kujundžićem.

Kujundžić je rekao da je obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta Gradska uprava podržala kupovinom 70 paketa hrane za pomoć socijalno ugroženim.

Istaknuto je da je Gradska uprava uvijek tu da podrži rad derventskog Crvenog krsta, te da se iz budžeta godišnje za rad ove organizacije izdvoji  40 hiljada KM, te dodatnih 12 hiljada za akcije darivanja krvi.