За спорт и НВО сектор из градске касе 740 хиљада КМ

Feb 23 2024

Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас уговоре у вриједности 740.000 КМ са представницима 23 спортска колектива и 8 удружења грађана које ће град финансирати у 2024. години из буџета на основу јавног позива.

Међу спортским клубовима који и ове године рачунају на подршку града је Рукометни клуб „Дервента“.

“Наш клуб је, као и прошле године, добио подршку у износу од 60.000 КМ за функционисање свих селекција клуба. У принципу то су основна средства за рад најмлађих категорија, јуниорске селекције и првог тима који се такмичи у Првој лиги РС”, рекао је предсједник Управног одбора Славен Шмуља.

И још један прволигаш, који је у самом врху табеле Клуб малог фудбала “Дервента”, добио је новац из градског буџета.

“Подршка из буџета за ову годину износи 15.000 марака, а лани је била 6.000 и поред тога, имамо 4.000 КМ за такмичење. Захвални смо Градској управи за подршку, а задовољни смо и нашим резултатима”, рекао је предсједник клуба Милан Миљевић.

Предсједница Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ Татјана Спасојевић истакла је да је ова подршка изузетно значајна за сва 174 члана удружења.

“Осим организованог дневног центра за одрасла лица са интелектуалним сметњама, „Сунце“ такође превози све кориснике дневних центара, тако да добијамо и посебан грант за организован превоз. Ријеч је о 53 хиљаде марака”, рекла је Спасојевићева.

Градоначелник Симић је истакао да сви који су потписали уговоре представљају град, окупљају младе људе, али и рањиве категорије као што је Удружење пензионера и Удружење „Сунце“.

„Сви представници спортских колектива су јако озбиљни и одговорни. Велика је сатисфакција овим људима да из године у годину бринемо о њима и моје је велико задовољство што смо данас потписали ове уговоре и дали им вјетар у леђа“, казао је градоначелник.

Потписаним уговорима 500.000 КМ се односи на финансирање 23 спортска колектива, а за 8 удружења грађана је издвојено 240.000 КМ.