Почела припремна настава у ЈПУ „Трол“

FAZONKO
Mar 05 2019

ЈПУ „Трол“ већ осму годину учествује у реализацији програма припремне наставе за дјецу пред полазак у школу. Програм се реализује  у складу са препорукама Министарства просвјете и културе Републике Српске, а припремну наставу похађају малишани који нису до сада похађали предшколску наставу и на овај начин они ће стећи прва искуства у образовном процесу и упознати се са методама рада.

„Ми смо испунили све услове да реализујемо овај програм и ове године ће 146-оро дјеце похађати овај програм,с тим да ће 131. дијете програм похађати у нашој установи, а једно одјељење,њих 15, у школи у Осињи. Наш вртић веома квалитетно реализује васпитно-образовни процес у припреми дјеце пред полазак у школу.“, истакла је Гордана Симић, директор „Трола“ и додала да ће ове године за полазнике припремне наставе  бити организована и школица спорта.

Ове године је за малишане обезбијеђен дидактички материјал у виду вјежбанки „Цврчков комплет“ који ће им у припреми послужити за лакше савладавање градива у школи ,с обзиром да је прилагођен наставног плану и програму. Обезбијеђено је 236 комплета, од којих је 90 за малишане који већ бораве у овој предшколској установи. Средства за куповину ,у износу од око пет хиљада марака, обезбиједио је начелник општине Милорад Симић. „Општина је ,да изађе родитељима у сусрет,уложила средства да се купи дидактички материјал и тако дјеци омогући ваљану припрему за полазак у школу. Спремамо и средства за куповину ђачких торби за првачиће и то ће бити још једна радост и за нас ,а и за родитеље“, рекао је начелник Симић.Он је присуствовао и пригодној свечаности у вртићу и малишанима уручио вјежбанке. Послије подјеле вјежбанки малишане је, пригодном представом за дјецу, забавио познати аниматор Фазонко.

Припремна настава ће бити организована у периоду од 1.марта до 1.јуна 2019.године ,сваким радним даном од 16,00 до 19,00 часова, у просторијама вртића.