Пјесмом и игром обиљежили 27 година рада

koncert skuda
Jun 21 2021

Послије прошлогодишње паузе  због пандемије, у суботу се  Српско културно-умјетничко друштво „Дервента“  традиционалним концертом представило многобројним Дервенћанима и на тај начин обиљежило 27 година успјешног рада.

Умјетнички руководилац  друштва  Саша Арсенић је изразио задовољство јер су добили могућност да организују концерт.

„Годишњи концерт је наша традиционална манифестација и представили смо све секције ,од школе фолклора до извођачког ансамбла, затим женску и мушку  пјевачку  групу , инструменталну и рецитаторску секцију.Сви чланови друштва су вриједно радили у припреми вечерашњег концерта.Онима са најдужим „стажом“ удруштву додијелили смо пригодне плакете“, рекао је Арсенић.

У оквиру СКУД-а „Дервента дјелује десет чланова женске и мушке пјевачке групе. Био је ово први наступ мушке пјевачке групе. Руководилац пјевачке групе Милијана Жунић  истиче да су, и поред тренутне ситуације, успјели да организују пробе и за концерт припреме осам композиција .Она је најавила одржавање традиционалног концерта етно пјесме у августу и наступ групе на „Љетној арт сцени“.

Традиционално су подијељене бронзане, сребрне и златне плакете члановима који  су у друштву провели пет, десет и више година. Дајана Ратковић, добитница сребрне плакете, опростила се овим концертом од својих саиграча у друштву због одласка на факултет ,али како је рекла, иако физички неће бити присутна и даље ће бити укључена у активности друштва.