„Даном ученичких постигнућа“ обиљежен завршетак успјешне школске године

dan-ucenickih-postignuca-tesla1
Jun 19 2019

Основна школа „Никола Тесла“ је успјешну школску годину завршила традиционалним „Даном ученичких постигнућа“. Била је ово прилика да се награде најбољи ученици за постигнуте резултате у учењу и на такмичењима. У културно-забавном програму ,који су приредили ученици ове школе,учествовали су чланови фолклорне и ритмичке секције,млади рецитатори и клавијатуристи,а представио  се и школски хор.

Најбоља међу најбољима била је Уна Теофиловић,ђак генерације. Уна је задовољна постигнутим резултатима и истиче да се уз добру организацију,могу остварити сви зацртани циљеви. Планира наставак школовања у рачунарско-информатичкој гимназији.

Резултатима у протеклој школској години задовољан је и директор школе Љубиша  Ђурић.

 „Ова година је донијела незапамћен успјех. На готово свим општинским такмичењима освојена су прва мјеста и остварени одлични резултати,а запажени резултати постигнути су и на регионалним и републичким такмичењима. Имамо шест вуковаца, међу којима је најуспјешнија била Уна Теофиловић“, рекао је Ђурић, честитао ученицима на постигнутим резултатима и пожелио успјех у даљем школовању.

Поред Теофиловићеве, одличан успјех из свих предмета током основне школе остварили су и  Индиана Косијер, Вук Врањеш, Ивана Станић, Анђела Божић и Маја Бојанић, док је посебна диплома уручена Анђели Лукић за остварене резултате на такмичењима и изузетној активности у току школовања.

Школској свечаности присуствовали су посланик у Народној скупштини Игор Жунић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, директори јавних установа са подручја општине,ученици и наставници основних школа са Косова и Метохије који ове седмице бораве у Дервенти, у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ и други гости.