У Дому здравља пуштен у рад савремени мамограф

Apr 09 2024

У Дому здравља Дервента данас је у рад пуштен нови савремени мамографски уређај у вриједности од 350 хиљада КМ, од чега је из Градског буџета издвојено 150 хиљада КМ.

Градоначелник Милорад Симић истакао је да Градска управа настоји да допринесе што бољем функционисању ове здравствене установе.

“Ово није први пут да смо финансирали или суфинансирали набавку опреме. Процијенили смо да је важно да наше суграђанке могу превентивно да се прегледају и да опаку болест открију на вријеме. Захваљујем се одборницима који су једногласно подржали ову идеју и направили добру ствар“, рекао је Симић.

Специјалиста радиологије Биљана Живковић рекла је да је око пет жена из Дервенте одлазило на мамографски преглед у добојску општу болницу или Универзитетски клинички центар Бањалука.

Она је навела да од карцинома дојке оболијева много жена, које се најчешће јаве када је касно, односно када се јаве болови, те су због тога потребни превентивни мамографски прегледи.

Директор Дома здравља др Биљана Ненадић, истакла је да са новим уређајем иду у корак са новим трендовима и једноставнијим приступом, који ће пружити бољу здравствену заштиту жена.

Ненадићева подсјетила да је уз помоћ Градске управе набављен нови дигитални рендгенски и нови ултразвучни апарат.