Пријем за најбоље ученике основних и средњих школа

VUKOVCI 059
Jun 22 2021

Градоначелник Дервенте Милорад Симић уприличио је данас пријем за 29 ученика основних и средњих школа, који су током свог школовања остварили најбоље резултате у учењу и запажене резултате на регионалним и републичким такмичењима.
За награде ученика издвојено је 5.430 КМ из градског буџета па су тако вуковци награђени са 150 КМ, ученици генерације у основној школи са 200 КМ, ученици генерације у средњим школама са 300 КМ док је за освојено прво мјесто на регионалном такмичењу награда износила 120, а на републичком 200 КМ.Поред осам ученика генерације ,награде су уручене и за 23 ученика „вуковца“,као и за четири ученика који су освојили прва мјеста на регионалним такмичењима и за двије ученице Музичке школе за освојена прва мјеста на републичком такмичењу.   Пријему у Центру за културу присуствовали су и родитељи, њихови професори и наставници, као и директори школа.
“Моје честитке ученицима и да их сва срећа прати у животу и наставку образовања. Честитке и родитељима који су их подарили, који су их научили да раде, честитке професорима који су овој дјеци омогућили знање и директорима основних и средњих школа који су данас са нама подијелили ово задовољство”, рекао је градоначелник Симић и додао да је новац који су уручили ученицима у симболичним износима.
Градоначелник је истакао да су у буџету обезбијеђена средства за стипендије за 183 студента, па је укупан износ који град издваја за ове намјене око 200.000 КМ. “Омогућили смо бесплатан превоз ученицима основних и средњих школа који путују преко четири километра, у вриједности од 200.000 КМ. Радујем се још једном чину,а то је да за првачиће увијек обезбиједимо торбе са дидактичким материјалом. То је радост дјечици и њиховим родитељима када полазе у школу.Све то пропратимо са пуно љубави  и са жељом да у буџету обезбијеђујемо и више средстава”, додао је  градоначелник Симић.
Према његовим ријечима,основна задаћа свих у градској управи је да се ствара таква клима да се омогуће радна мјеста по чему је Дервента препознатљива јер има високу стопу запослености.
“На томе се не смије стати. Нови инвеститори се поново појављују, домаћи и инострани, што ме радује ова дјеца могу сутра обезбиједити радно мјесто и формирати свој живот у свом граду. Ми се из дана у дан боримо да обезбиједимо што боље услове за останак младих овдје“, рекао  је градоначелник.
Сергеј Радановић, ученик ОШ „Никола Тесла“ је добитник Вукове дипломе. Каже да планира да своје школовање настави у Дервенти и да упише електротехничку школи, информационе технологије. Сергеј се захвалио градоначелнику на пријему и награди.
Анастасија Столић је завршила ОШ „Никола Тесла“ у Дервенти. Школовање наставља у Гимназији , општи смјер у Дервенти. Анастасија каже да је било тешко ових девет година у школи али истиче да се исплатило. Награду је добила за учешће на такмичењима,за ученика генерације и „вуковца“.И она се захвалила градоначелнику на награди.
Моника Кузмановић је ученик генерације и „вуковац“ у СШЦ „Михајло Пупин“.Каже да је задовољна својим резултатима које је постигла у учењу и на такмичењима. Школовање наставља на Медицинском факултету. Посебно истиче да је средњошколско образовање један од најљепших периода у њеном животу.
Марко Стојановић је завршио смјер техничар информационих технологија у СШЦ „Михајло Пупин“.Планира да настави школовање у Новом Саду на факултету техничких наука, смјер софтверско инжињерство и информационе технологије. Истиче да је задовољан својим успјесима у средњој школи. Добио је награду за „вуковца“ и за прво мјесто на регионалном такмичењу из информатике.