Почиње реализација пројекта изградње парка „9. јануар“

Sep 26 2018

 

Средства у износу од милион марака, која  ће  бити утрошена на подручју  општине Дервента   за  три значајна  пројекта- изградњу терена са  вјештачком подлогом  на игралишту ФК „Текстилац“, за проширење објекта ЈПУ „Трол“  и за изградњу  парка „9.јануар“ обезбиједила је Влада Републике Српске.                        У  изградњу терена са вјештачком подлогом биће уложено око 450 хиљада марака, од чега је Влада обезбиједила средства у износу од 250 хиљада марака док ће остатак средстава обезбиједити  сам клуб. Радови на изградњи терена почели су средином августа и терен би,ако радови буду текли планираном динамиком, требао да буде готов у октобру. Тиме ће Дервента добити  терен са вјештачком подлогом  површине  седам хиљада квадратних метара који ће користити и фудбалери  „Текстилца“ али и средњошколци.

Постављен је и камен темељац за проширење објекта ЈПУ „Трол“ чиме ће се добити још око 500 м2  што ће  повећати  капацитет обданишта за пријем  малишана али  и  боље услове за боравак дјеце у овој предшколској установи.  Пројекат је вриједан  око 400 хиљада марака.

Посљедњи од три пројекта је изградња парка „9.јануар“ . Пројекат је  вриједан 350 хиљада КМ. Идејно рјешење за прву фазу, која се односи на парцелу од 5.000 квадрата,а  на којој се налазила ОШ „Здравко Челар“, је завршено .Та површина ће бити очишћена  и предвиђено је да на том простору буде изграђено дјечије игралиште, љетна концертна бина , фонтана ,теретана на отвореном,стазе за шетњу и трг  у облику Републике Српске. По завршетку прве фазе  уредиће се  и други дио парка  који се односи на простор између Омладинске улице и обале Укрине.  Новоизграђени парк ће пјешачким мостом бити повезан са садашњим парком код базена „Олимп“.

„Сва  поменута средства Владе биће првенствено уложена у пројекте намијењене младима“,рекао је начелник општине Милорад Симић, „што је прави доказ да локална заједница води бригу о овој популацији“.