Почели радови на изградњи објекта „Вебо Босниа“

VEBO 023
Oct 02 2018

Начелник општине Милорад Симић са сарадницима је обишао локацију на којој ће се градити објекат њемачке компаније „Вебо Босниа“ и присуствовао званичном почетку припремних радова. У склопу објекта планирана је управна зграда  за конструкторе и хала за производњу.

„Вебо Босниа“ је подружница њемачке фирме „Вебо Амтзелл“ чија је главна дјелатност производња алата за производњу дијелова за аутоматске мјењаче. Тренутно се  у „Вебо Босниа“ пројектују и конструишу алати који се производе у Њемачкој.У Дервенти је тренутно запослено 17 радника ,од којих је 15 машинских инжињера.

Драган Бабић, директор „Вебо Босниа“ каже да су,након добијања грађевинске дозволе, кренули са припремним радовима, а да ће  у уторак , 9. октобра,  бити свечано полагање камена темељца,којем ће присуствовати власник фирме, технички директор и пословни партнери  из Сарајева, Загреба и Њемачке.
„Градимо управну зграду од 400 м2  гдје ћемо смјестити конструкторе-машинске инжињере ,њих 25 до 30 и производну халу гдје ћемо производити и склапати алате за производњу дијелова за аутоматске мјењаче. Требали би на прољеће уселити у нове објекте и запослити нове људе“,рекао је Бабић.

Своје задовољство почетком изградње изразио је и начелник општине :“Скоро непуне двије године говоримо о престижној фирми „Вебо Босниа“ која се регистровала у Дервенти. Било је посла око обезбјеђења потребне документације и без обзира што Дервента има јако добро уређену оперативу, морало се сачекати са других нивоа јер је страни улагач. Званично су данас почели радови ,у уторак ћемо имати полагање камена темељца и посјету једне високе њемачке  делегације. Надамо  се и новим страним улагачима јер у власништву општине овдје има 6,7,8 парцела,површине стотињак дунума“,рекао је начелник Симић.