Отворена изложба „Дервента на канвасу“

Derventa na kanvasu
Jul 15 2020

Јуче је у Центру за културу у Дервенти,а под покровитељством начелника општине отворена изложба „Дервента на канвасу“, дервентског фотографа Ивана Живковића.

Млади , талентовани  и перспективни  Иван је представио своју другу изложбу која се састоји од 20 фотографија штампаних на канвасу, сликарском платну,  које данашњи сликари користе у изради својих умјетничких дјела. Иван је своје фотографије излагао и на неколико заједничких изложби, посебно на изложбама које су имале хуманитарни карактер .Побједник је Меморијалног фото конкурса „Горан Терзић“ са фотографијом „Деда и унук“.

„Све фотографије су штампане на једној врсти умјетничког  платна које се посебном техником преноси на  платно. Све фотографије су настале на подручју општине Дервента, а највећи  број је са ријеке Укрине. Фотографије су настале у посљедњих десетак година, на Укрину сам одлазио у различитим периодима дана да би забиљежио одређене моменте“, рекао је аутор Живковић.

„Његов  објектив је усмјерен према неисцрпним мотивима , природи ,људима и нашем граду на Укрини , што је и тема ове изложбе. На суптилан начин  је приказао рађање дана над Укрином,  Укрину покривену ледом, Дервенту у новогодишњој  ноћи , људе предмете. Показао нам је да је фотографија страст , а не хоби и на томе смо му неизмјерно захвални“, рекла је у уводном обраћању присутнима Јасмина Радановић.

Изложбу је отворио начелник општине Милорад Симић .

„У ово вријеме је ево смањен број културних догађаја и доживљаја лијепога и утолико сам обрадован и јако ми је битно да дијете нашег времена кроз фотографију заувијек  забиљежи  неке дервентске моменте .Иван је већ увелико дио многих  дервентских прича , ово је његова друга изложба и ми смо ово подржали.  Ово је Ивану један вјетар у леђа од нас који цијенимо  ово јер он је већ познат не само овдје него и у Аустрији, Њемачкој“,рекао је начелник Симић, упутио честитке Ивану и пожелио му да успије  на овом  али и другим плановима.

Иван је дугогодишњи  фоторепортер  „Дервентског листа“.