Матуранти свечано прославили завршетак средњошколског образовања

5
Jun 03 2019

Матуранти  дервентских средњих школа прославили  су протеклог викенда завршетак свог средњошколског образовања. Ученици   СШЦ „Михајло Пупин“ су традиционално у свечаном дефилеу  прошетали улицама града док је  то задовољство матуранти ма Стручне и техничке школе покварила киша.

Укупно 129 ученика СШЦ „Михајло Пупин“ добило је дипломе свршених гимназијалаца, техничара рачунарства, електротехничара и мехатроничара.

„Пет ученика је добило Вукову диплому за изузетан успјех,а то су:Теа Милинковић,која је уједно и ученик генерације,Владан Чечавац,Ирена Винчић, Николина Нединић и Александар Ракић. Морам свакако споменути и велике успјехе ,које је на подручју информатике ,остварио Давид Видовић“,рекао је Предраг Дринић, директор  СШЦ „Михајло  Пупин“ и свим ученицима честитао завршетак  и пожелио успјех у животу и  даљем школовању и раду.

Укупно 138 ученика Стручне и техничке школе завршило је своје школовање и то на смјеровима пословно-правни, трговачки  и пољопривредни техничар ,кувар, вариоц и обрађивач метала резањем.„Ово је прилика да се награде најуспјешнији матуранти једне веома добре генерације којој припада и 13 ученика који су остварили запажен успјех.Ученик генерације код четверогодишњих занимања је Јелена Кузмановић ,а код занимања трећег степена то је Вања Пијетловић.И остали ученици , који су показали више током школовања, такође су добили пригодне поклоне. Свим својим матурантима желим да превазиђу препреке и да буду добри људи, добри домаћини,а прије свега добри стручњаци у своме послу“,рекла је Бранка Јовић , директор ове школе.За успјехе су награђени Александар Голубовић,Невена Делић,Рајка Теофиловић, Зорана Новић, ,Данијела Ћорић, Маја Зорић,Бојана Кајтаз,Тина Пијетловић,Тамара Топић,Теа Станковић и Славен Спасенић.