Festival omladinskih pozorišta u Derventi

pescanik-prva-repriza
Oct 08 2019

U Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“  će 14. oktobra u 19,00 časova svečano biti  otvoren 18.Festival   omladinskih pozorišta Republike Srpske „Derventa fest 2019“. Organizator festivala  je „DIS-Pozorište mladih Banjaluka“  i Asocijacija omladinskih pozorišta Republike Srpske, a pokrovitelj Vlada Republike Srpske. Festival će otvoriti ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Dervenćani će imati priliku da vide mlade umjetnike iz  Doboja ,Laktaša, Trebinja,Srbca,  Mrkonjić Grada i Banjaluke,a prvo veče će im se predstaviti  Pozorište mladih iz Banjaluke sa predstavom „Šta je zapravo uradio Tom“, po motivima Tvenove knjige „Doživljaji  Toma Sojera“.

U utorak( 15.10.) je na repertoaru „Čekaonica za bolje sutra“,drama sa elementima komedije, u izvođenju Dramskog studija „Daske“/ JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši,a koja govori o prolaznosti  života .

U srijedu (16.10.) Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja će se predstaviti predstavom „Nada“, kojom podsjećaju na strašne događaje u Jasenovcu, a Gradsko pozorište iz Mrkonjić Grada sa dramom„Klasni  neprijatelj“, kojoj  su  tema učenici delikventi koji su prepušteni sami sebi te  odnos društva prema ovoj grupi ljudi.

U četvrtak ( 17.10.) je na repertoaru parodija za djecu i odrasle „Ah,ti bogovi“ u izvođenju Amaterske pozorišne trupe „Milenijum“ iz Srbca, a u petak  (18.10.) Dramska grupa Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja će izvesti dramu „Koferi“ koja govori o odlasku mladih sa ovih prostora.

Zadnji dan festivala u subotu (19.10.) MTM  i DIS –teatar Banjaluka će izvesti komediju „Dva i po međeda“ koja govori o dvojici tinejdžera  u njihovoj potrazi za boljim životom i poslom iz snova.

Poslije predstave je svečana dodjela nagrada i  u 20,00 časova zatvaranje Festivala