Донација ОШ „19.април“

mikrofin-derventa
Oct 25 2018

Компанија „Микрофин“ је, у оквиру програма улагања у друштвену заједницу, ученицима и наставницима ОШ „19.април“уручила опрему за наставу физичког васпитања.

Донацију школи у вриједности од 800 конвертибилних марака уручио је Љубомир Мијић, шеф дервентске филијале „Микрофина“. „Већ двадесет година „Микрофин“ обилази и помаже основне школе у Босни и Херцеговини и током тих посјета смо видјели да многим школама недостају основна средства за рад са дјецом. Из школе „19.април“ су нам се обратили за помоћ у виду школске опреме и ми  смо одлучили да им помогнемо“,рекао је Мијић.

Директор школе Елвира Миљић се захвалила на донацији и истакла да је школа имала великих проблема у организовању квалитетне наставе физичког васпитања у протеклом периоду те да ће донирана опрема сигурно помоћи да се унаприједи васпитни рад са ученицима.

Кроз овај програм прошло је више од 70 школа и 30 вртића широм БиХ, организовано је више од 150 различитих донаторских акција,а донирана су средства у виду наставних средстава,школског намјештаја,рачунара и школске опреме за преко 20 хиљада ученика. Поред Дервенте, „Микрофин“ће  уручити донације у виду књига за школску библиотеку, затим учионички намјештај и спортску опрему школама „Десанка Максимовић“ и „Иван Горан Ковачић“ у Бањој Луци и ОШ „Петар Петровић Његош“ у Великој Обарској код Бијељине те ОШ „Цим“ у Мостару која је тражила помоћ у набавци реквизита за наставу физичког васпитања, а помоћ ће бити уручена и Школи за одгој, образовање и рехабилитацију особа са потешкоћама у психофизичком развоју у Зеници за набавку опреме за просторије у којима бораве штићеници.

 

.