Представљен мобилни систем за детекцију симптома корона вируса

MOBILNI SISTEM ZA DETEKCIJU
Jun 19 2020

Представници предузећа „Енерготехника“ и „МБА Стеел“ из Добоја представили су мобилни систем за контролу уласка лица у објекте који би требао да помогне у превентивној борби против вируса „Цовид 19“ али и неких других могућих епидемија. Презентацији су присуствовали представници локалне управе, инспекцијских служби, Дома здравља, Цивилне заштите, ватрогасаца, Комуналца, ОО Црвеног крста.
Овај мобилни систем је намијењен за контролу и тријажу лица која улазе у објекте јавних установа , предузећа, болница,тржних центара ,стадиона и других објеката у којима постоји масовно окупљање. Систем је преносив и њиме управља оператер из контролног центра. Израђен је тако да може да детектује заражене вирусом корона али уз одређена подешавања може да детектује и нека друга епидемиолошка обољења. Функционише по систему бесконтактног мјерења температуре(тријаж) и кретања за особе које улазе .Садржи и систем за дезинфекцију обуће и руку, видео надзор, клима уређај,систем вентилације ,електронску евиденцију лица која улазе у објекат,систем за дезинфекцију саме просторије.
У зависности од типа камере тј. да ли се ради о стандардној или широкопојасној термалној камери зависи и капацитет самог система односно број лица која могу бити скенирана у току једног сата.