Потписан уговор о реконструкцији пута Провалија–Три крушке

ugovor Provalija -Tri kruške 054
Sep 10 2018

Начелник општине Дервента Милорад Симић потписао је данас са власником предузећа „Геокоп“ Савом Ружојчићем уговор о реконструкцији пута Провалија-Три крушке, дужине 3.175 метара. Укупна вриједност радова је 435 хиљада марака.

„Данас смо потписали уговор о реконструкцији путног праваца чија је реализација најављена у пројекту“ Реконструкција и санација главних путних праваца према центрима мјесних заједница“ ,а односи се на путеве који су грађени прије 30-35 година.То је рехабилитација путног правца Провалија-Три крушке и послије реконструкције ће ово ће бити сасвим нови пут“, рекао је начелник Симић.
Он је подсјетио да су у току радови на реконструкцији пута Џелињак-Дебела обала у дужини од 5.100 метара гдје је вриједности радова 780.000 КМ и најавио и рехабилитацију путних праваца Беглуци-Костреш и Осиња –Појезна и овај тренд ће , како је рекао начелник, имати континуитет и идуће године.

Да је дервентска општина једно велико градилиште потврдио је и Горан Јевтић, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове који је , у данашњој изјави за медије, говорио о пројектима чија је реализација у току и онима чија реализација креће наредних дана. „ У Новом Насељу је завршен нови дио канализационе мреже на који је прикључено 41. ново домаћинство. Наредних дана ће бити расписан тендер за наставак изградње канализационе мреже, по завршетку тог пројекта биће неких 90% домаћинстава покривено новом мрежом у Новом Насељу тако да у наредној години очекујемо потпуно покривање тог дијела нашег града канализационом мрежом.

У току су радови на проширењу дјечијег вртића „Трол“ гдје смо положили камен темељац,а у наредним данима ћемо расписати тендер за изградњу парка 9. Јануар. Поред ових активности тренутно је у фази реализација десет путних праваца од чега је пола завршено те у наредних петнаестак дана очекујемо потпуни завршетак тог пројекта као и почетак рада на нових петнаест путних праваца , што на селу што у граду , који ће бити реализовани у наредном периоду. Санација Рапћанског моста је такође у завршној фази те у наредним данима, уколико то временске прилике дозволе, очекујемо завршетак и тог јако битног инфраструктурног пројекта како за мјештане Календероваца, Рапћана и Луга тако и за становнике цијеле општине који користе тај путни правац. Радови на Геронтолошком центру теку планираном динамиком, при крају су радови на изградњи канализационе мреже за фекалну и оборинску канализацију као и израда хидрантске мреже и прикључка објекта на водоводну мрежу. По завршетку ових радова крећу они за израду саобрћајница и пјешачких стаза у кругу центра.