Корисници Удружења „Сунце“ отпутовали у Бећиће

sunce-odlazak u Bećiće,096
Sep 13 2018

 

 У оквиру пројекта „Социјализација дјеце у Републици Српској“,који финансира и проводи Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске,  јуче је  9 корисника Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце“ из Дервенте отпутовало на десетодневни боравак у Бећиће Са дјецом су отпутовали и њихови родитељи јер се ради о дјеци са тежим  тјелесним обољењима.

То је дуга група дјеце из удружења „Сунце“ која ове године, у оквиру поменутог пројекта, борави у Бећићима. Четрнаест корисника овог удружења боравило је у јулу ,такође на десетодневном љетовању у Бећићима. Локална управа и начелник општине су   сваком кориснику обезбиједили џепарац у износу од 50 КМ ,а средства им је уручио и дјецу  на љетовање испратио начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Пројекат је веома значајан јер омогућује дјеци са посебним потребама и  дјеци из социјално угрожених категорија да, уз многобројне активности , развијају социјалне компетенције, толеранцију и  уважавају различитости.