Центар „Будућност“ прославио своју крсну славу и Дан центра

IMG_9094
May 28 2019

У присуству многобројних званица  ЈУ Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ прославио  је у петак своју Крсну славу –Свете апостоле  Ћирила и Методија  и  Дан Центра. Прослави су присуствовали  Бранко Сузић ,предсједник Савеза слијепих  Републике Српске, Ђоко Михајловић ,секретар Црвеног крста Републике Српске,начелник општине Милорад Симић  са својим сарадницима,директори  јавних установа са подручја општине те многобројни сарадници  који су допринијели да штићеници ове установе буду друштвено интегрисани.

Била је  ово прилика да се сумирају резултати рада у протеклој години и најаве будуће активности. „Година је била солидна, увели смо нове програме -програм раног  третмана, а што се тиче школе трудили смо се да  унаприједимо  наставни процес, уведемо додатне активности,да побољшамо смјештај корисника у установи и вјерујем да смо у томе успјели“,рекао је Владан Поповић, директор „Будућности“ и додао  да је у „Будућности“ тренутно 18 корисника у Дневном центру и да 45 ученика похађа школу.

Истичући задовољство што присуствује свечаности обиљежавања Дана центра и крсне славе,предсједник Савеза слијепих Сузић је рекао да је  ово  је прилика  „да размотримо  неке нове  видове сарадње  и да са пријатељима и колегама из ове регије разговарамо о могућностима  да се побољша статус слијепих и  слабовидих лица ,што је и мисија и „Будућности“ и Савеза“.

Центар је добру сарадњу остварио и са организацијом Црвеног крста која је корисницима уручила 10 пакета хране  и 15 пакета нове одјеће које је донирао Црвени крст Републике Српске и  70 пакета слаткиша који су донација ОО Црвеног крста Дервента.

„Црвени крст је присутан тамо гдје треба помоћ и наша мисија и јесте олакшавање људских патњи и заштита људских  живота. У оквиру Недјеље Црвеног крста  посјетили смо и упознали ову установу која је прави примјер како се рјешавају људске патње,како се од дјеце која овдје иду у школу ,праве прави и способни  људи. Помажући њима, помажемо породици и друштву у цјелини. Дјеца треба да осјете да постоји брига за њих“,рекао је Ђоко Михајловић  и изразио наду да ће и друге организације и установе слиједити њихов примјер.

Свој допринос прослави дали су и корисници и ученици „Будућности“  пригодним  културно-забавним програмом,а уручене су и захвалнице  фирми „МБМ Металац“ и Црвеном крсту Републике Српске за дугогодишњу  успјешну  сарадњу са овом установом. Дефектологу Вери Асентић  уручен је пригодан поклон поводом одласка у пензију.