Због сумње на инфекцију корона вирусом хоспитализована два лица из Дервенте

dom zdravlja
Apr 02 2020

У извјештају Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља у Дервенти стоји:

„На дан 02.04.2020.  у 7 часова на подручју Општине Дервента под надзором је укупно 324 лица.Седамнаест  лица се налази у карантину, док је осталима наложена кућна изолација.

Једна особаје обољела од ЦОВИД-19. Опште стање пацијента је добро и налази се у изолацији у Студентском центру у Бањалуци.

Два пацијентасу хоспитализована у болници „Свети Апостол Лука“ у Добоју, са сумњом на инфекцију изазвану корона вирусом.

Током претходна 24 часа под надзор су стављена 2 лица.

За 77 лица је истекао период надзора.

Током 01.04.2020. извршена је дезинфекција просторија Дигитал-Електроник, Исо-Тец, АМД електро, радионице Центра „Будућност“ , ЕХТА-Р „.

Дана 01.04.2020.године општинска инспекција и комунална полиција извршили су 10 контрола провођења мјера изолације  и сачинили 9 записника. Сва лица су поступала у складу са наведеним рјешењима.

Општински инспектори су извршили и контролу поштовања Наредбе о регулисању рада трговинских и других објеката. Утврђено је да се поштује Наредба.

Дана 01.04.2020.Општинска организација Црвеног крста је, на захтјев два лица старија од 65 година, ангажовала два волонтера који су обишли лица и реализовали све њихове потребе.

Туристичка организација општине Дервента је упутила апел свим грађанима да не врше већа окупљања на излетиштима на подручју општине.