Питку воду добили мјештани Агића и Кладара у Трстенцима

Kladari
Nov 10 2020

Почетком августа  почели су радови на изградњи водовода у Агићима, у засеоку Симићи,чијом реализацијом је воду добило осамнаест домаћинстава. Радови  су завршени крајем октобра  и завршетку је присуствовао и начелник општине Милорад Симић, који је и отворио водовод. Ради се о мрежи дужине 3,5 километра, а укупна вриједност радова је око 75 хиљада марака. Половина средстава обезбијеђена је из буџета општине ,а половину су обезбиједили мјештани.

Протеклог викенда у Кладарима у  Трстенцима пуштен је у  рад дио водовода , чиме је питку воду добило 20 домаћинстава. Отварању  водовода  присуствовао је и начелник општине са сарадницима. Пројекат изградње водовода реализован је заједничким дјеловањем општина Дервента и  Србац. Општина Дервента је финансирала половину укупне вриједности пројекта ,а Србачки водовод ће питком водом снабдијевати ово подручје и уједно  редовно одржавати водоводну мрежу.

„Општина Дервента је за водовод на овом подручју за четири године издвојила 300 хиљада марака. Као и код изградње других водовода на подручју општине пола вриједности платила је  општина , а пола мјештани.На овај начин је воду добила половина дервентских села ,а настављамо и даље“,рекао је начелник општине Милорад Симић.

У име мјештана овог краја захвалио се Гојко Теофиловић који је истакао да цијели пројекат не би могао да буде реализован без  помоћи општине односно руководства општине који су разумјели ситуацију и „имали слуха за наше потребе“. Он се захвалио мјештанима који су били сложни и који су од почетка подржали пројекат.

Један од приоритета локалне управе је изградња водоводне мреже у оним подручјима гдје још није стигла „градска“ вода.  Интензивирани су послови на изградњи водовода у Жеравцу и Лужанима Босанским те водоводне мреже у осињском крају.