Заражена три запослена радника у Дому за старија лица

SLIKA KOVID 19
Apr 30 2020

Нови вирус корона потврђен је данас код три запослена лица Дома за старија лица „Златни луг“ у Дервенти, саопштено је јутрос из Министарства задравља и социјалне заштите РС, тако да је број обољелих од Covid 19 у нашој општини сада седам.

На подручју општине Дервента се под надзором због епидемиолошке ситуације налазе  укупно 134 лица, њих двадесет и шест је у карантину, док је осталима наложена кућна изолација.

„Током претходна 24 часа десет лица је стављено под здравствени надзор. Четири су возачи камиона и налазе се у изолацији сходно важећим прописима, три лица су била у контакту са обољелим од „Covid-19“, два су путници у међународном саобраћају и налазе се у изолацији у карантину, а једно лице има симптоме респираторне инфекције“, стоји у саопштењу Службе за хигијенско-епидемиолошку заштиту Дома здравља у Дервенти.

Узети су узорци за тестирање на корона вирус девет лица из карантина, као и седам лица која су била у контакту са зараженим, те једног лица са симптомима респираторне инфекције и њихови налази су у раду.

Налази за осам лица из карантина су уредни и они су упућени у изолацију у кућним условима до истека периода предвиђеног рјешењима Републичке здравствене инспекције. Налази два лица тестирана на инфективном одјељењу болнице у Добоју су такођe уредни. До сада је у оквиру превентивних активности тестирано двадесет запослених у Дому здравља Дервента и њихови налази су уредни.

Током јучерашњег дана извршена је дезинфекција у просторијама „НУР транса“, „Изотец“, „Нивеx“, „Пекаре Илић“, „Полет комерца“, „Јевтић комерца“, „Зонеа“, „Дигитала“ и радионице центра „Будућност“.