Уручена признања заслужним донаторима и волонтерима

IMG_3489
Dec 19 2019

На трећој редовној сједници Скупштине Општинске организације Црвеног крста  Дервента, одржаној  16.децембра, разматрани  су и усвојени Програм рада и Финансијски план за 2020.годину.Сједница је почела избором радног предсједништва ,верификационе комисије и записничара,а потом је усвојен извјештај верификационе комисије и записник са друге сједнице Скупштине.

 Финансијским  планом   за 2020.годину планиран је приход у износу од 88.374 марке ,а расход од 85.874 марке.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић рекао је да је сарадња са волонтерима и донаторима на високом нивоу.“Програм рада је сваке године исти,само што зависи од тога колико га можемо остварити. Иако су финансијска средства неопходна ,морам да нагласим да је помоћ  волонтера  и донатора од огромног значаја .Ако немамо људе који ће дати помоћ и волонтере који ће подијелити то што успијемо прикупити,онда бисмо  ми запослени у Црвеном крсту били немоћни“,нагласио је Кујунџић. Он је подсјетио на активности Црвеног крста у наредном периоду  који ће обухватити подјелу хуманитарне помоћи за социјално-угрожена домаћинства, три акције добровољног  даривања  крви, обуку возача и ученика основних и средњих школа у пружању прве помоћи,рад са подмлатком и омладином Црвеног крста,службу тражења, програм опасности  од мина, програм припреме и одговора на катастрофе .“Новина је дифузија Међународног хуманитарног права за ученике основних и средњих школа“,истакао је Кујунџић и додао да локална управа редовно помаже Црвеном крсту али да ће у наредном периоду бити потребна јача подршка због смањеног властитог прихода.

Сједници је присуствовао и генерални секретар Црвеног крста Ђоко Михајловић који  је похвалио рад Општинске организације ЦК и рекао да она важи за једну од најуспјешнијих у Српској те да је Дервента препозната по својој хуманости.

Заслужним донаторима и волонтерима додијељена  су признања  Црвеног крста Републике Српске па је златни знак Црвеног крста  уручен Дому здравља Дервента који је примио директор ове установе Мирко Шаран, сребрни знак  предузећу „Комуналац“ који је примио директор Гроздан Ружичић,а захвалнице директору Основне школе „Ђорђо Панзаловић“  Осиња  Жељку  Стјепановићу  и директору Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“  Владану Поповићу.

Поред многобројних гостију и званица сједници је присуствовао и замјеник начелника Синиша Јефтић  и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен   Пашалић.