Уређење платоа и фасаде на објекту поред ОШ „Никола Тесла“

MURAL,jpg
Oct 20 2020

Простор између Основне школе „Никола Тесла“ и подручне јединице катастра ускоро добија нови изглед. У току су радови на изградњи новог паркинга  те реконструкција фасаде објекта на којем је планирана израда првог мурала. Средства за финансирање  ових радова обезбијеђена су из буџета општине.

На згради поред школе планирана је израда мурала,а уређење фасаде повјерено је фирми “Ехта- Р“.Вриједност радова је око десет хиљада марака. Пројекат  осликавања мурала проводи се у оквиру пројекта осликавања мурала „Буђење солидарности“ у пет босанскохерцеговачких градова, Горажду, Сарајеву,Требињу, Зеници и Дервенти. Пет различитих мурала ће заједнички чинити једну слику ,а садржавати ће мотиве које предложе локалне заједнице. Пројекат је финансиран од стране  Инфо центра Европске уније у БиХ, а циљ пројекта „Буђење солидарности“ је да пошаље снажну поруку грађанима БиХ да су дио европске заједнице  те да потакне солидарност и повеже пет градова.За израду мурала у свих пет градова  ангажован је реномирани млади умјетник Рикардо Друшкић.

Такође, у току су радови на уређењу паркинга између  џамије и објекта катастра .Радови су почели припремом терена , а вриједност овог пројекта заједно са изградњом платоа код ОШ „Никола Тесла“ износи  осамдесет хиљада марака.Извођач радова је фирма „Геокоп“.Иначе, цијели плато је замишљен као мини трг, украшен зеленилом са расвјетом и клупама за сједење.