Учитељица Наташа овогодишњи добитник Светосавске награде

DSC07495
Jan 11 2021

Наташа Плавшић, наставник разредне наставе у ОШ „19.април“,овогодишњи је добитник Светосавске награде која се додјељује за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика као и за допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској у школској 2019/2020.години. Награду,коју додјељује Министарство просвјете и културе Републике Српске,добило је седам васпитача из предшколских установа, 24 наставника разредне и предметне наставе те девет професора средњих школа у Републици Српској.

Плавшићева је једини овогодишњи добитник  из Дервенте, а награда ће јој бити уручена 28.јануара, када ће бити уприличена додјела награда путем телевизијског преноса у програму РТРС. Светосавска награда се састоји од Светосавске повеље и новчане награде.

У ОШ „19.април“ су истакли да су поносни на то што је награђен Наташин  дугогодишњи труд и рад  али и њена креативност.

„Учитељица Наташа је испунила мноштво критеријума који су били потребни за добијање једне овакве награде. Водила је ђаке кроз разне секције, такмичења, показала велику посвећеност у раду са ученицима у ваннаставним активностима, добро сарађивала са локалном заједницом и све је то допринијело да буде препознат и награђен њен рад“, истакли су у школи и Наташи пожељели много успјеха у будућем раду.

Директор школе Елвира Миљић је подсјетила да је Плавшићевој уручена и посебна захвалница током Дана ученичких постигнућа јер је управо она својом креативношћу дала печат бројним манифестацијама у школи.

„Наташа је најзаслужнија за изградњу зелене односно учионице у природи у склопу наше школе. Важно је споменути и њен изузетан однос са ученицима и родитељима ,а позната је и по томе што своје ученике,када год има прилику за то, води на градска излетишта“, рекла је Миљићева.