Обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом

daunov-sindrom-derventa3
Mar 21 2019

На иницијативу ученика Стручне и техничке школе,а у сарадњи са Удружењем  родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце“данас је обиљежен 21.март-Свјетски дан особа са Дауновим синдромом. Дефилеом, те пригодним програмом на платоу испред Централног спомен обиљежја и заједничким радионицама учесници су послали  поруку да смо сви исти.

„Идеја о обиљежавању овог дана потекла је од Мреже савјета ученика добојске регије и одлучили смо да што боље организујемо ову активност.Циљ нам је био да подржимо дјецу са Дауновим синдромом, али и све друге које имају потешкоће у развоју, јер је наша парола да ми не видимо разлике и да смо исти.”, рекла је предсједница Савјета ученика ове школе Јелена Кузмановић.

 Иницијативу ученика похвалила је и педагог Данијела Милошевић. „Дервента има дјеце са Дауновим синдромом и одлучили смо да  дамо подршку њ дјеци која имају потешкоће у развоју. Подржавам иницијативу наших ученика,а подржаваћемо и убудуће сваку њихову  добру иницијативу“,рекла је педагог Данијела Милошевић.

Предсједник УдружењеСунце  Татјана Спасојевић је истакла да је у овом удружењу шесторо дјеце са Дауновим синдромом.Ово је заиста лијеп гест,овим смо послали поруку из Дервенте да смо сви једнаки  и исти и да сваки дан треба да буде дан заједничког дружења и живљења и да нема никаквих разлика међу нама“, рекла је Спасојевићка.