У завршној фази упис дјеце у прве разреде у основним школама

prva_i_i 1

Министарство просвјете и културе Републике Српске упутило је позив родитељима и старатељима да се у другој половини марта и почетком априла јаве основним школама ради процедуре уписа дјеце у први разред основне школе.Законом о основном васпитању и образовању дјеца се у први разред уписују у априлу и мају.
На подручју општине Дервента упис је у завршној фази и према досадашњим резултатима уписа,видљиво је да ће у наредној школској години бити нешто мањи број првачића у односу на прошлу годину.У школској 2017/18.уписан је 212 првачића,а ове године ће их бити око 200.У школама кажу да је већи дио посла завршен.
У Основној школи „Никола Тесла“до сада је у централној школи уписано 93.дјеце што је осам ђака више у односу на прошлу годину.У подручну школу у Лужанима Босанским уписана су три ђака.
Основна школа „19.април“ уписала је 68 првачића,од тога 51 ће наставу похађати у централној школи,у подручним школама у Агићима шест,у Мишковцима троје, у Кострешу петоро и троје у Трстенцима.У овој школи у претходној години била су уписана 64 првачића у централној школи и 14 у подручним школама.
У централној Основној школи „Ђорђо Панзаловић“у Осињи и четири подручне школе до сада је уписано 13 ученика што је за 7 мање у односу на претходну годину. И у Основној школи „Тодор Докић“ уписано је 13 првачића што је за два мање.