У току реализација пројекта енергетске ефикасности на објекту Стручне и техничке школе

IMG_9589
Sep 17 2020

На објекту Стручне и техничке школе у Дервенти почела је реализација пројекта енергетске ефикасности  и у току су радови на објекту, у оквиру којих ће бити замијењена столарија,  ревитализован систем гријања, урађена изолација крова и термо фасада. Радовима  ће бити обухваћени  главни и помоћни објекти школе.

Завршетком радова и реализацијом пројекта биће знатно побољшани услови рада у школи па ће прокишњавање и хладне учионице у школи бити прошлост.

Директор школе Бранка Јовић  каже да би радови требало да буду завршени у наредна четири мјесеца.

„За пројекат енергетске ефикасности аплицирали смо још 2016.године.У оквиру пројекта требао је да буде замијењен и кров. Међутим, пошто нисмо знали када ће започети реализација пројекта, а кров на објекту је прокишњавао, затражили смо помоћ локалне заједнице која нам је одобрила 40.000 марака за замјену крова. Сада ће кров, у оквиру ових радова, бити и додатно изолован“,рекла је Јовићева те истакла да је до сада замијењена  столарија и да слиједи ревитализација система гријања како би се учионице могле загријавати већ почетком грејне сезоне.

Јовићева је изразила задовољство што ће услови за наставу бити много бољи и квалитетнији  и упутила  захвалност народном посланику Игору Жунићу на помоћи при аплицирању и  самој реализацији пројекта.

Пројектом нису обухваћени унутрашњи радови  у објекту школе .

Пројекат проводи Министарство за просторно уређење,грађевинарство и екологију Републике Српске, а радове изводи дервентска фирма „Ехта-Р“.