Туристичка организација поставила нове знакове

MAPA GRADA
Nov 08 2018

 

ЈУ „Туристичка организација општине Дервента“ реализовала је пројекат постављања  туристичке сигнализације,трећа фаза,за које је средства обезбиједило Министарство трговине и туризма Републике Српске, у износу од 5.000 КМ.

Знакови туристичке сигнализације  су постављени на шест локација у граду и  седам локација ван градског подручја, на путним правцима према Календеровцима и Осињи. Они усмјеравају према значајним  вјерским објектима, излетиштима и смјештајним капацитетима,чиме ће значајно бити поједностављен долазака до ових  дестинација.

Заинтересовани туристички субјекти тачније мотели су издвојили  средства за набавку четири знака туристичке сигнализације. Постављено је 17 знакова,стандардних димензија на тринаест локација. На Тргу православља, код Поште,  у оквиру пјешачке зоне постављена је мапа града која је дизајнирана на основу прецизних геодетских подлога и  на којој су детаљно приказане све улице у граду и сви важнији објекти .

Предузеће „Металпром НБ“ из Дервенте је израдило  и поставило стубове са носачима,а знакове је израдило предузеће „Про-виа“ из Бијељине.Знакови су урађени по ЕУ стандардима.

До сада је на подручју општине, на укупно 50 локација постављено 135 знакова, двије табле туристичке сигнализације и једна туристичко информативна табла са детаљним приказом мапе града.