Свечано отворен водовод Мишинци – Велика Сочаница

vodovod mišinci -velika sočanica 062
Sep 21 2018

Још један значајан  инфраструктурни пројекат на подручју општине је завршен. Јуче је свечано отворен водовод Мишинци-Велика Сочаница,захваљујући којем је око стотињак мјештана овог подручја добило питку воду. Водовод је  дуг  око 16 километара, а сам пројекат је вриједан 265  хиљада марака.                                              

Врпцу је , заједно са мјештанима , свечано пресјекао начелник општине Милорад Симић.

„Данас симболично прослављамо завршетак овог пројекта. Општина Дервента већ дуги низ година гради водоводе у руралном подручју. За неких мјесец, мјесец и по  дана завршићемо још један водовод за 134 корисника. Овдје је њих око стотињак мјештана добило воду. По домаћинству  то кошта око 3 хиљаде КМ и општина је учествовала са половином средстава и ми смо једна од ријетких општина која суфинансира овакве пројекте. Данас село живи живот града и вода је неопходна за нормалан живот. Сљедећа велика прича нам је јужни дио општине тзв. осињски крај и мој основни посао у наредном периоду биће да радимо на проширењу водовода у овај крај. Дервента има добра црпилишта, имамо мале губитке ,а  уредили смо потисне цјевоводе и данас можемо слободно рећи да водом можемо добро „потопити“ читаво рурално подручје“, рекао је начелник Симић.

 Мјештанин Милован Марјановић поздравио је и ову акцију, као и друге позитивне ствари које су се десиле у селу.

– Прије доласка воде сналазили смо се свако на свој начин,воде је морало бити и живот је био тежи неко данас. Срећни смо јер нам је у село стигла вода, живјећемо много лакше и здравије“, истакао је Марјановић  и упутио захвалност начелнику општине и свима који су помогли да се овај велики пројекат заврши.

Након свечаног отварања уприличено је и народно весеље.