СРД „Укрина“ организовало акцију чишћења обала ријеке Укрине

srd_akcija čišćenja ukrine
Mar 22 2021

Поводом 22.марта –Свјетског дана вода,Спортско риболовно друштво„Укрина“ организовало је јуче ( 21.03.)акцију чишћења обала ријеке Укрине.

Никола Стринић, предсједник Управног одбора СРД „Укрина“ је рекао да је акција успјешно проведена, уз поштовање свих епидемилошких мјера  и да је то једна од активности друштва, планирана њиховим годишњим планом рада.

„Сакупили смо 80 врећа разног смећа,углавном пластичним боца, али и другог отпада које је донијела вода  и избацила на обалу. Уклонили смо и дрвеће које је вода донијела ,како би наши рибари имали могућност лакшег приступа обали , ријеци и пецању“, рекао је Стринић те похвалио све учеснике у акцији.

Он је похвалио учешће једног броја младих ,уз констатацију да треба младе да учимо одмалена да чувају животну средину.

У акцији је учествовао и народни посланик Игор Жунић ,који је рекао да се радо одазвао на позив риболоваца да учествује у акцији чишћења и да настоји да борави на ријеци  Укрини увијек када му то обавезе дозволе.

Друштво “Укрина” је обезбиједило вреће за сакупљање смећа које су депоноване крај обале ријеке. Радници предузећа „Комуналац“ ће исте одвести на депонију смећа.

Из Друштва су позвали све оне који бораве на ријеци Укрини да након одласка иза себе остављају чисте обале односно да смеће одложе у најближе контејнере.