Шеик из Уједињених Арапских Емирата боравио у Дервенти

KUP DERVENTE U LA PLESOVIMA 090
Oct 21 2019

Шеик Талиб бин  Сакр ал Касими, који је иначе члан породице владара једног од седам емирата у саставу Уједињених Арапских Емирата,  протеклих дана је боравио у Дервенти, а у суботу је присуствовао  и отворио  такмичење  КУП Дервента у латиноамеричким плесовима ,у присуству начелника  општине Милорада Симића

Шеик је изразио задовољство доласком у Дервенту и топлом добродошлицом.„Дервента је мали град, јако лијеп,сигуран и организован. Интересантно је да Дервента има добар положај јер су главни градови Београд, Загреб и Сарајево једнако удаљени. Разговарали смо са начелником Симићем о некој заједничкој сарадњи да  у овај град доведемо арапске туристе и инвеститоре и са  начелником размијенили искуства  око тога шта треба да се уради да би град био привлачнији за туристе“,рекао је шеик новинарима.

Начелник Симић је истакао да има пуно начина за сарадњу.“Повод посјете је да градимо и правимо онако како је урађено у Сарајеву и да људима који  хоће овдје потрошити новац,то омогућимо. Поручио сам шеику да ћу увијек бити добар домаћин .Добио сам и званичан позив  за посјету шеику. Када сам прије петнаест година  говорио да ћемо овдје довести страни капитал , мени су неки говорили да се Дервента продала. Али данас имамо другу слику, 31. страну компанију и  извоз у вриједности од 6.500 еура по глави становника , најнижу незапосленост“,рекао  је Симић.

Према писаним медијима шеик Талиб је провео 18 година у војсци  и 17 у полицији Уједињених Арапских Емирата, а у Сарајево је дошао први пут  прије 13 година.