„Ротари клуб“ из Добоја донирао новогодишње пакетиће корисницима „Сунца“ и „Будућности“

PODJELA PAKETIĆA U SUNCU I BIDUĆNOSTI 045
Dec 30 2020

Делегација „Ротари клуба“ из Добоја посјетила је данас Удружење родитељa дјеце са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“ и Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ у Дервенти и овом приликом уручила по педeсет новогодишњих пакетића корисницима ових установа.

Ненад Стојаковић из „Ротари клуба“ је истакао да су акцију даривања пакетића водили на подручју Добоја ,а ове године су одлучили да акцију прошире и на ове двије установе у Дервенти.

„Сваке године , у сарадњи са нашим пријатељима из клуба „Хасфурт“ из Њемачке дјеци са посебним потребама у Добоју дијелимо пакетиће у сусрет новогодишњим и божићним празницима те смо и ове године наставили ту традицију упркос отежавајућим околностима.Проширили смо акцију и на двије установе у Дервенти и задовољство нам је да и на овај начин помогнемо“, рекао је Стојаковић.

Директор Центра „Будућност“ Владан Поповић се захвалио на донацији и истакао да ће корисницима овај поклон додатно уљепшати предстојеће празнике .

„Пред крај године јаве се многи донатори који желе да нашим корисницима у „Будућности“ и Удружењу „Сунце“ поклоне пакетиће за новогодишње и божићне празнике. Овдје су данас представници „Ротари клуба“ из Добоја који су за кориснике „Будућности“ и „Сунца“ обезбиједили новогодишње пакетиће и ја сам им на томе захвалан.Наравно, сваке године са нама је и Општина Дервента, која такође донира пакетиће за наше кориснике  као и за друге организације и удружења.Захваљујем се Савезу слијепих РС и фирми „Венето“ који такође сваке године обезбиједе пакетиће за наше кориснике“,рекао  је Поповић.

Он се у својој изјави осврнуо и на рад „Будућности“ у години на измаку и нагласио:

„Ова година је специфична по ковиду 19 који је обиљежио и наше дјеловање у овој години. Једноставно смо морали своје активности и рад прилагодити томе и дати приоритет здравственом стању наших корисника.Епидемијом су биле условљене и многе активности које смо радили у овом периоду и нисмо стали.Размишљамо развојно и надамо се да ћемо идуће године покренути рад нашег ресурсног центра за инклузивно образовање дјеце, у сарадњи  са Министарством просвјете РС и надам се да ће нам то бити главна активност у наредној години.“.

За донацију се, у име Удружења „Сунце“ захвалила Наташа Тинтор ,дефектолог у овом Удружењу истакавши да ће овај гест уљепшати предстојеће празнике корисницима.                                              Посебно се захвалила начелнику Симићу који сваке године обрадује пакетићима кориснике овог Удружења. Ове године је њих 94-оро добило пакетиће у „Сунцу“, а 51. у Центру „Будућност“.

Примопредаји пакетића присуствовао је замјеник начелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић

.