Разматрана епидемиолошка ситуација у школама и јавним установама

sastanak sa direktorima škola 004
Nov 30 2020

Начелник општине Милорад  Симић одржао је данас састанак са директорима основних и средњих школа, ЈПУ“ Трол“, Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и Геронтолошког центра, на којем је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација у овим установама.

Тренутно је најтежа ситуација у ОШ „19.април“ гдје је тешко организовати наставу због већег броја наставника који су у изолацији па је руководство школе добило одобрење од Министарства просвјете и културе РС да организује наставу на даљину.У школи нема заражених ученика али се један број њих налази у изолацији због контаката  са зараженим особама.

У осталим основним и средњим школама  успијева се организовати редовна настава и стање је задовољавајуће.

У Центру „Будућност“ су добили сугласност за организовање наставе на даљину до 11.децембра . Из предострожности изоловали су  интернат због тога што су два радника Центра била позитивна. Предузели су све потребне мјере па је и  Дневни центар ,такође из предострожности, затворен на седам дана.

Геронтолошки центар се ,по ријечима в.д. директора Ђурђе Додиг Пијетловић враћа у нормалу јер су од почетка новембра имали шест позитивних корисника, сада је свих тридесет корисника добро. Три радника су у тренутно у изолацији и то двије медицинске сестре и његоватељ  од укупно њих девет који су били позитивни на корона вирус те истакла да се код свих запослених врши ретестирање  без којег се не могу вратити на посао.

У ЈПУ „Трол“ врше редовну контролу  малишана.Тренутно је изоловано десетак дјеце због родитеља који имају одређене симптоме али нико није позитиван.У претходном периоду изоловане су двије групе у моменту када су имали двоје позитивне дјеце па је у том тренутку изоловано негдје око четрдесетак дјеце. Од укупно 210 малишана редовно долази 140 до 170 дјеце  али је и у претходним годинама у овом периоду вируса тај број био готово исти.

Начелник општине је за сутра најавио сједницу Општинског штаба за ванредне ситуације.