Промоција дервентских специјалитета у кулинарском шоу „Лук и мед“
Ученици куварског смјера Стручне и техничке школе из Дервенте Јелена Мишић и Марио Мандић учествовали су у другој емисији шесте сезоне АТВ-овог кулинарског такмичења „Лук и мед“.Своје кулинарско умијеће показали су уз такмичаре из Бањалуке и Вишеграда. Иако најмлађи представили су Дервенту, Туристичку организацију Дервенте и своју школу у најбољем свијетлу.
У свом првом задатку –јелу по избору- представили су се пилећим медаљонима,пуњеним календеровачким сиром , панцетом и куленом,а као прилог су послужили познато дервентско јело „поле од кромпира са сланином“. За десерт су се одлучили за воћну салату.
У свом другом ,од укупно три наступа ,освојили су 27 бодова,само бод мање од противничке екипе и тиме стекли велике шансе да се пласирају у наредну фазу такмичења и такмиче за награду од 5.000 КМ.
О најбољима ће одлучивати жири у саставу кувар Предраг Тошић ,гурман Мирослав Миро Јањанин и Ђорђе Рајић, руководилац „Тропик“ развојне кухиње.
Учешће ученика организовано је у сарадњи са Туристичком организацијом општине Дервента,ЈУ Стручна и техничка школа у Дервенти и Алтернативном телевизијом.