Прикупљено преко 550 књига за библиотеку у ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи

ĆITALIĆI
Apr 20 2021

Кроз учешће у 3. еUPSHIFT  радионици у Босни и Херцеговини , Тим „Читалићи“ из Осиње добио је грант средства у износу од 3.000 КМ за обнову и опремање школске библиотеке у ЈУ ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи.

Уз подршку особља ове школе,Катарина Недић, Саво Аџић ,Андреј Тадић, Мануела Тодорић и Наташа Аџић опремили су своју школску библиотеку новим полицама те за њу прикупили преко 550 књига.

 Трећу еUPSHIFT радионицу БиХ реализовала је организација „Генесис Пројект“ из Бањалуке , у партнерству са УНИЦЕФ-ом у БиХ, а уз финансијску подршку Краљевине Шведске.

„Хвала Вам што сте препознали искрену жељу наших ученика да свијет око себе мијењају на боље.Опремањем школске библиотеке унапријеђен је васпитно-образовни рад у овој установи ,а побољшани су и услови рада“, рекао је Жељко Стјепановић, директор ЈУ ОШ „Ђорђо Панзаловић“.

Опремање школске библиотеке у ОШ „Ђорђо Пназаловић“ подржали су :Народна библиотека „Бранко Радичевић“ у Дервенти и њени читаоци ,ЈУ Стручна и техничка школа Дервента са својим ђацима, „Перпетум  Мобиле“-Институ за развој младих и заједнице, Канцеларија високог представника(ОХР),Књижница „Св.Јо Бихаћ, Хелсиншки парламент Бањалука, Стоматолошка ординација „3Т Дент“ Бањалука , Амерички кутак Бањалука, ИН фондација-фондација за унапређење социјалне инклузије дјеце и младих у БиХ( ИНФ),Сладабони д.о.о (Књижара „Култура“),Центар за животну средину и многи људи великог срца који су поклонили своје књиге ђацима у Осињи.

„Хвала што сте помогли да опремимо школску библиотеку у ЈУ ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи ,чиме сте уљепшали дјетињство и  школске дане не само нашим пријатељима ,већ  будућим генерација наше школе.Радећи на овом пројекту научили смо да ми млади можемо доста да учинимо да побољшамо ствари у својој околини , да увијек има добрих људи који су спремни помоћи. Ви сте нам помогли да наш сан постане јава“, рекли су млади и Тима „Читалићи“.

Ана Ђурђевић , библиотекар у школи  Осињи свакодневно је радила  са тимом ђака у својој школи  те им пружила подршку за остваривање њиховог циља .

„ Љубав према читању  је најљепши дар који можемо дати дјеци ,дар који ће их увијек изнова узбуђивати,голицати машту,развијати креативност,будити различите емоције и омогућити да пронађу свој  пут у животу. Хвала Вам што се Вашом донацијом омогућили ученицима ОШ „Ђорђо Панзаловић “ да уђу у чаробни свијет књиге и читања“, рекла је библиотекарка Ана.